#Comenzi
Site menu
Our survey
Rate my site
Total of answers: 15
Main » 2007 » October » 30 » Despre mIRC
Despre mIRC
7:29 AM
:: Ce este IRC ?

IRC este prescurtarea protocolului Internet Relay Chat. Acesta este un protocol de comunicatie orientat pe mesaje in mod text cu server dedicat. In lume exista o serie de retele IRC ce folosesc InterNet-ul pentru comunicare. Serverele sunt legate in cascada. Un mesaj transmis de catre un utilizator IRC parcurge toata reteaua de servere si eventual este transmis la majoritatea utilizatorilor.

:: Cum functioneaza IRC ?

La retea se pot conecta un numar teoretic infinit de utilizatori, dar practic intr-o retea de mai multe servere nu se ajunge la numarul maxim de utilizatori. In IRC pentru a imparti domeniile de discutii si pentru a nu exista un numar foarte mare de utilizatori la un loc, s-au introdus canalele. Un canal este un loc virtual in care se strang mai multi utilizatori si pot discuta in comun (direct pe canal) sau un user cu un altul (private). In fiecare retea IRC sunt prezenti anumiti utilizatori robot care raspund si actioneaza la comenzile utilizatorilor si care au grija de retea sau canale (mentinere, ordine, etc.). Acesti useri se numesc bots.

:: Cum se identifica un utilizator si un canal ?

Un server identifica un utilizator sub forma urmatoare: nickname!identd@host
Un canal are un nume in urmatorul format: #nume_canal sau &nume_canal
Un canal de forma #nume_canal exista pe toate serverele si este vizibil de catre toti utilizatorii retelei.
Un canal de forma &nume_canal exista numai pe server-ul pe care s-a creeat si poate fi folosit numai de utilizatorii sereverului pe care e canalul. Canalele de tipul &nume_canal nu mai sunt, de obicei, folosite.
Views: 3827 | Added by: comenzi | Rating: 5.0/3 |
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Login form
News calendar
«  October 2007  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Search
Site friends
Statistics
Copyright MyCorp © 2024Site managed by uCoz