#Comenzi
Site menu
Our survey
Rate my site
Total of answers: 15
Main » 2007 » October » 30 » Aici puteti gasi comenzile la mirc
Aici puteti gasi comenzile la mirc
7:13 AM
NOTA:
* Parametrii dintre <> sunt obligatorii.
* Parametrii dintre [] sunt optionali.
* x|y inseamna x sau y.
* <nick> se refera la nickname-ul unei persoane de pe IRC cu care este conectat.
* <username> se refera la username-ul unei persoane asa cum apare el in lista de accese; a nu fi confundat cu <nick>. Pentru mai multe informatii despre username-uri si cum sa se gaseasca username-ul unei persoane, vezi comenzile VERIFY si INFO.
* Toate comenzile care folosesc <username> pot fi folosite de asemenea folosind nickname-ul cu care sunt conectati precedat de semnul egal (=). De exemplu, considerand o persoana care are nickname-ul ^Test^ si username-ul Test2K3. Comanda ACCESS poate fi folosita in doua moduri:

1. /msg x access <#canal> Test2K3
sau:
2. /msg x access <#canal> =^Test^

Prima metoda ii intreaba direct pe X daca este sau nu username-ul Test2K3 in lista de accese.
A doua metoda il face pe X sa caute username-ul lui ^Test^ daca este autentificat, si daca este, va recurge direct la cautartea accesului corespunzator username-ul Test2K3.
Acest lucru poate fi folosit cu orice comanda care foloseste <username>, dar va functiona doar daca user-ul este autentificat, altfel raspunsul lui X va fi "No Match" sau echivalentul comenzii.

* <masca> se refera la cautarea prin utilizarea unei anumite masti (* si ?).
Un *!*userid@host este un exemplu de o masca.
De exemplu, ambele comenzi ACCESS si LBANLIST accepta <masca> :

/msg x access <#canal> ?irc*
/msg x lbanlist <#canal> *.users.undernet.org

Comanda ACCESS ca returna toate username-urile de pe canal care corespund mastii ?irc* . Comanda LBANLIST va returna toate banurile setate pentru userii care au activat hostul virtual al Undernet (usermode +x).

NOTA despre Modurile Speciale pentru Canale:
* Undernet a implementat 2 noi moduri (un mod pentru canal, si celelalt mod pentru useri care se refera direct la sistemul de Username-uri CService.

+r este un mod de canal care restrictioneaza accesul la "Numai Useri inregistrati" ceea ce inseamna ca numai userii care au inregistrat un username la CService si sunt logati la X pot intra pe acel canal.

+x este un mod pentru useri care activeaza "Hostul Virtual" al Undernet-ului, ceea ce va masca adevaratul tau host/IP cu <username-ul_tau>.users.undernet.org. Ceilalti useri vor vedea acest host virtual in locul hostu-ului/IP-ului real pe care il ai. Adminii CService si IRC Opii pot vedea prin acest +x. Intotdeauna, desigur vei putea sa iti vezi adevaratul host/IP. Spre deosebire de alte retele de IRC care folosesc host-uri virtuale acest mode nu poate fi desetat, userul trebuie sa se deconecteze de pe Undernet pentru al dezactiva.

NOTA pentru PROGRAMATORI de SCRIPTURI pentru IRC:
* Cei care fac scripturi pentru IRC intotdeauna trebuie sa foloseasca /msg x@channels.undernet.org pentru toate comenzile, nu numai LOGIN, pentru a fi sigur ca, comanda este trimisa la X in eventualitatea schimbarii temporare nick-ului lui X s-au in alte circumstate care ar transforma scriptul intr-unul nefolosibil temporar.

  Sus
:: Sectiuni

Comenzi de nivel 500             - Manager al canalului
Comenzi de nivel 450-499     - Administrator de incredere al canalului
Comenzi de nivel 400-449     - Administrator al listei de accese
Comenzi de nivel 200             - Operator al listei de useri
Comenzi de nivel 100             - Operator de canal
Comenzi de nivel 75-99         - Nou operator de canal
Comenzi de nivel 50-74         - User de incredere al canalului
Comenzi de nivel 25-49         - User obisnuit al canalului
Comenzi de nivel 1-24           - Acces minim
Comenzi de nivel 0                 - Toti ceilalti



Comenzi de NIVEL 500 (Manager al canalului)

PART - X va iesi de pe canal.

/msg x part <#canal>

SET - Schimba modurile speciale a lui X pentru canal. Modurile sunt setari speciale care spun lui X cum sa se comporte in anumite situatii.

/msg x SET <#canal> <autojoin|massdeoppro|noop|strictop> <valoare>

* Variabile si Valori:

AUTOJOIN - Cand este setat ON, il face pe X sa intre intotdeauna pe canal. Cand este setat OFF, il va face pe X sa iasa de pe canal si sa nu reintre dupa un netsplit.

/msg x set <#canal> autojoin <on|off>

MASSDEOPPRO - Numarul maxim de deopari pe care X le va accepta intr-o perioada de 15 sec. Orice user care depaseste va primi kick, suspend (daca e in lista de accese) si un ban de nivel 25 pentru a preveni reoparea. Perioada de suspendare si a ban-ului este de 5 minute. Dupa ce suspendul expira acestia vor trebui sa isi scoata banul singuri.

NOTA: Versiunea curenta a MASSDEOPPRO numai verifica cand userii efectueaza deopari cu comanda /mode , nu cu comanda DEOP la X.

/msg x set <#canal> massdeoppro <0-7>

NOOP - Cand aceasta optiunea este ON, X nu va da voie ca altii sa aiba op.

/msg x set <#canal> noop <on|off>

STRICTOP - Aceasta optiune va lasa doar user-ii autentificati de Nivel 100+ ca sa fie opati.

/msg x set <#canal> strictop <on|off>
  Sus

Comenzi de NIVELURI 450+ (Administrator de incredere al canalului)

SET - Schimba modurile speciale a lui X pentru canal.

/msg x SET <#canal> <variabile> <valoare>

* Variabiles si Valori:

AUTOTOPIC - X va schimba topic-ul canalului in URL-ul si DESCRIPTION canalului odata la 30 de minute. Daca, canalul este idle, topicul nu va fi resetat.

/msg x set <#canal> autotopic <on|off>

DESCRIPTION - Seteaza topicul "default" al canalului (maxim 80 de caractere). Acest lucru NU afecteaza topicul canalului, decat daca AUTOTOPIC este ON. Topicul poate fi vazut doar cu comanda CHANINFO (nivel 0). Daca nu e specificata nici o descriptie, descriptia curenta va fi resetata.
Aliasul: DESC

/msg x set <#canal> description [text]
sau
/msg x set <#canal> desc [text]

FLOATLIM - Seteaza floating-limit on sau off. Daca aceasta setare este on, X va reseta limita canalului in limita presetata in comanda FLOATMARGIN deasupra numarul de useri care se afla pe canal, si intr-o perioada de timp presetata. Aceasta setare previne floodnet-urile de join si flood-ul canalului. Din default, aceasta optiune este off. Cand este setata on, comandata STATUS va arata setarile.

Exemplu de reply STATUS:
"Flags set:" si va aparea linia: "FLOATLIM (MGN:3, PRD:20, GRC:1, MAX:0)." In acest exemplu, FLOATLIM este ON, cu FLOATMARGIN 3, FLOATPERIOD la 20 secunde, FLOATGRACE 1 si FLOATMAX este OFF.

Consultati comenzile SET FLOATGRACE, SET FLOATMARGIN, SET FLOATMAX si SET FLOATPERIOD pentru mai multe informatii.

/msg x set <#canal> floatlim <on|off>

FLOATGRACE - Seteaza valoarea floating-limit grace pentru a fi folosita in canal. In alte cuvinte, aceasta este valoarea care corespunde cu numarul mai mare de useri care intra sau iasa de pe canal inainte ca X sa schimbe limita. Ca rezultat, X nu va fi incarcat cu multe schimbari de moduri. Numarul poate fi intre 0-19. Valoarea din default este 1.

/msg x set <#canal> floatgrace <0-19>

FLOATMARGIN - Seteaza floating-limit margin pentru a fi folisit in canal. Acest numar poate fi intre 2-20. Limita pe care X o reseteaza va fi: numarul de useri de pe canal + FLOATMARGIN. Valoarea din default este 3.

/msg x set <#canal> floatmargin <2-20>

FLOATMAX - Seteaza limita maxima pentru setarea floating-limit. Cand este ON, X nu va reseta limita canalului cu una mai mare decat FLOATMAX. Valoarea poate fi intr-e 0 - 65536. Va loarea initiala este 3.

/msg x set <#canal> floatmax <0-65536>

FLOATPERIOD - Seteaza perioada floating-limit, in secunde, pentru a fi folosita inainte ca X sa reseteze limita canalului. Acest numar trebuie sa fie intre 20-200. Valoarea din default este de 20 de secunde.

/msg x set <#canal> floatperiod <20-200>

KEYWORDS - Seteaza cuvintele cheie ale canalului (maxim 80 de caractere). Cuvintele cheie trebuie separate printr-un spatiu. X foloseste aceste cuvinte cheie cand un user foloseste comanda SEARCH. Daca nu e specificat nici un cuvant cheie, variabila keywords va fi resetata.

/msg x set <#canal> keywords [text]

MODE - Aceasta optiune va salva actualele moduri ale canalului ca default. Cand X ca intra pe canal va reseta modurile daca vre-un mod din cele salvate nu este setat in acel moment.

/msg x set <#canal> mode

URL - Poti face publica adresa (adresele) canalului cu aceasta optiune (maxim of 75 de charactere). URL-ul poate fi vazut folosind comanda CHANINFO s-au logandu-te la http://cservice.undernet.org/live/ apoi dand clock pe "Channel Information" si scriind numele canalului. Daca nu e specificat nici un URL, variabila URL va fi resetata.

/msg x set <#canal> url [url(s)]

USERFLAGS - Seteaza initial AUTOMODE pentru cand un nou user este adaugat in lista de accese. Valoarea din default este 0. Valori: 0 = None; 1 = Op; 2 = Voice.

/msg x set <#canal> userflags <0-2>

Consultati comanda MODINFO AUTOMODE pentru mai multe informatii.

JOIN - Il face pe X sa intre pe canal.

/msg x join <#canal>
  Sus

NIVEL 400+ (Administrator al listei de accese)

ADDUSER - Adauga un user la lista de accese a canalului. Nu poti folosi comanda ADDUSER la cineva care are access egal sau mai mare ca al tau.

/msg x adduser <#canal> <username> <acces>

CLEARMODE - Sterge toate modurile canalului. Poate fi folosita cand canalul a fost inchis (moduri de canal +i, +l si/sau +k).

NOTA: Aceasta nu este neaparat cea mai buna metoda de a intra pe canal, deoarece alti useri sau boti care sunt operatori pe canal pot reseta modurile dupa ce le-ai sters. Vezi comanda STATUS pentru alte informatii.

/msg x clearmode <#canal>

MODINFO - Urmatoarele comezi pot fi folosite pentru a face modificari la useri existenti. Nu poti modifica pe cineva cu un acces egal s-au mai mare.

/msg x modinfo <#canal> <access|automode> <username> <variabila>

          ACCESS - Schimba nivelul accesului unui user. Accesul poate fi setat intre 1 si cu unu mai           putin decat accesul tau (daca ai access 400, poti aloca un nivel maxim de 399 la alti useri).

/msg x modinfo <#canal> access <username> <nivel nou>

          AUTOMODE - Schimba valoarea "automode" a unui user in urmatoarele moduri: NONE, OP,           sau VOICE. OP si VOICE il vor face pe X sa dea op respectiv voice la userii autentificati cand           acestia intra pe canal. Automode va avea efect daca un user este deja pe canal o data ce           acesta se autentifica cu X.
          NONE, X nu va face nimic cand un user autentificat intra pe canal.

/msg x modinfo <#canal> automode <username> <none|op|voice>

REMUSER - Sterge un user din baza de date a canalului. Trebuie sa ai acces mai mare decat acel user. Deasemenea te poti sterge singur, daca nu esti managerul de canal (nivel 500). Managerii care vor sa se stearga singuri vor trebui sa ceara "purge" la canal, s-au sa transfere canalul lor la alt user.

/msg x remuser <#canal> <username>
  Sus

NIVEL 200 (Operator al listei de useri)

KICK - Il face pe X sa dea kick la toti userii care se potriveste unei masti *!*user@*.host specificata, dar nu da kick si la persoana care da comanda. Aceasta ar trebui sa fie o comanda putin folosita. Folosirea ar trebui limitata doar la flood pe canal sau clone. Ai putea sa setezi un ban pe masca, sau +i (invite mode) pe canal inainte de a da kick-ul pentru a preveni userii sa revina dupa ce au primit kick. Username-ul tau va fi afisat in mesajul de kick, intr-e paranteze.

/msg x kick <#canal> <nick | *!*user@host> [motiv]

STATUS - Arata toate setarie lui X, modurile canalului, numarul de persoane si de operatori de pe canal, si useri autentificati, si daca se afla sau nu X pe canal. Userii care sunt curent autentificati sunt aratati astfel (in format "username/nickname [nivel]"). Nickname-ul unui user este aratat numai daca acel user se afla pe canal, altfel numai username-ul si nivelul de acces sunt aratate.

Posibilitatea de a vedea modurile canalului poate fi extrem de folositoare in cazul in care canalul este inchis (moduri de canale +i, +l, si/sau +k). Daca canalul este invite-only (+i) s-au are limita de useri plina (+l) poti folosi comanda INVITE pentru a intra. Daca canalul are o parola (+k), X va afisa parola curenta a canalului. Deasemenea poti folosi comanda CLEARMODE pentru a sterge modurile curente de pe canal si a intra.

/msg x status <#canal>
  Sus

NIVEL 100+ (Operator de canal)

DEOP - Deopeaza una sau mai multe persoane din canal. Daca nu e specificat nici un nick si esti operator pe canal, X te va deopa.

/msg x deop <#canal> [nick] [nick2] ... [nickN]

OP - Da op unei sau mai multor persoane de pe canal. Daca nu e specificat nici un nick si nu esti op pe canal, X iti va da op.

/msg x op <#canal> [nick] [nick2] ... [nickN]

INVITE - X te va invita pe canal.

/msg x invite <#canal>

SUSPEND - Suspenda accesul unui user la X pe canalul respectiv, pe o perioada specificata si pentru un nivel specificat, daca aceste este dat. Daca nu este specificat level-ul, level-ul suspendului va fi din default accesul celui care a folosit comanda. Poti SUSPENDA pe cineva doar cu acces mai mic decat al tau. Durata maxima pentru SUSPEND este de 372 de zile (8928 ore, 535680 minute).

* D = zile; H = ore; M = minute

/msg x suspend <#canal> <username> <perioada> <D|H|M> [nivel]

UNSUSPEND - Scoate suspendul unui user la X care are acces pe un canal. Poti folosi comanda UNSUSPEND doar pe un user cu access mai mic ca al tau, iar level-ul suspendului trebuie sa fie mai mic sau egal cu propriul tau acces.

/msg x unsuspend <#canal> <username>
  Sus

NIVEL 75+ (Operator nou de canal)


BAN - Adauga un ban pe un *!*user@*.host specificat la lista de banuri a lui X. Poti pune un ban pe un nick, daca persoana este conectata, sau sa folosesti o masca daca nu e online.

Banuri care acopera un ban dat anterior va inlocui primul ban. Orice user de pe canal la care is se potriveste addresa banata va primi kick, daca nivelul pe care e dat banul e 75+. Perioada este in ore, cu valoarea maxima de 336 de ore (2 saptamani). Nivelul banului poate lua valori intre 1 si nivelul accesului tau pe canal. Motivul de ban poate avea maxim 128 de caractere.

Daca nu este specificata durata sau motivul, durata defaul va fi de 3 ore, iar nivelul de ban este 75.

NOTA: Daca userul banat are "virtual hostmask" al Undernet (modul +x) activat, X poate sa "vada" prin acest host actual, asa ca banand username-ul lor prin *!*@username.* va bana deasemenea si hostul lor actual.

* Niveluri de Ban:
1-74 = Interzice unui user sa fie operator (+o) pe canal.
75-500 = Interzice unui user sa fie pe canal.

/msg x ban <#canal> <nick | *!*user@*.host> [perioada] [nivel] [motiv]

UNBAN - Sterge o masca *!*user@*.host din lista de banuri a lui X si orice ban care se potriveste cu adresa. Poti sterge banuri din lista lui X daca sunt egale sau mai mici ca nivel cu nivelul tau de pe canal. Pentru a cauta in lista de banuri a lui X vezi comanda LBANLIST. Pentru a vizualiza lista de banuri curenta a canalului, mergeti la comanda BANLIST.

/msg x unban <#canal> <nick | *!*user@host>
  Sus

NIVEL 50+ (User de incredere al canalului)

KICK - X va da kick cuiva din canal; motivul este optional. Nickname-ul tau va fi trecut in mesajul de kick intr-e paranteze.

/msg x kick <#canal> <nick> [motiv]

TOPIC - X va schimba topicul (maxim 145 caractere) si va include username-ul tau intre paranteze, la inceputul topicului.

NOTA: Daca DESCRIPTION sau URL-ul a fost setat si AUTOTOPIC este ON, topicul va fi resetat peste 30 de minute, pana cand canalul este idle.

/msg x topic <#canal> <topic>
  Sus

NIVEL 25+ (User obisnuit al canalului)

DEVOICE - Da devoice unuia sau mai multor useri de pe canal.

/msg x devoice <#canal> [nick] [nick2] ... [nickN]

VOICE - Da voice unuia sau mai multor useri de pe canal.

/msg x voice <#canal> [nick] [nick2] ... [nickN]
  Sus

NIVEL 1+ (Acces Minim)

BANLIST - Arata lista de banuri a canalului.

/msg x banlist <#canal>

REMUSER - La acest nivel, sau mai mare, iti poti sterge accesul de pe orice canale, atat timp cat nu esti managerul canalului (nivel access 500 pe canal). Managerii care vor sa fie stersi vor fi nevoiti sa dea "purge" la canal, s-au sa transfere canalul lor altui user.

/msg x remuser <#canal> <username-ul tau>

STATUS - Afiseaza toate modurile si setarile, numarul de useri si de opi din canal, userii care sunt autentificati in mod curent pe canal, chiar daca X este s-au nu pe canal. Userii autentificati in mod curent pe canal sunt aratati in formatul "username/nickname [nivel]". Nickname-ul unui user va fi afisat doar daca userul respectiv se afla pe canal, altfel va fi afisat doar username-ul lor si nivelul de acces.

/msg x status #canal
  Sus

NIVEL 0 (Restul)

ACCESS - Se poate verifica accesul unei persoane sau a unei masti prin intermediul username-ului, al nickname-ului s-au a mai multor usere prin folosirea mastilor. Informatia indica: nivelul, automode daca este cazul, suspendarea si nivelul acesteia (daca este cazul), si cand a fost vazut ultima oara userul. Daca sunt mai mult de 15 accese, du-te la http://cservice.undernet.org/live/ si logheaza-te, ca sa vezi intreaga lista da click pe optiunea "Channel Information" si completeaza numele canalului. De asemenea puteti sa folositi deodata optiunile il locul username-ului sau mastii pentru a afla un anume rezultat.

/msg x access <*|masca|username|=nickname> [-min <level>] [-max <level> [-modif] [-none|-voice|-op]

* - arata intreaga lista de accese a canalului. /msg x access <#canal> *

pattern - arata nivelul de acces al username-urilor care corespund mastii respective.

/msg x access <#canal> <masca>

username - arata accesul unui user anume.

/msg x access <#canal> <username>

=nickname - arata nivelul de acces a unui singur user folosind nickname.

/msg x access <#canal> <=nickname>

-min <nivel> - arata doar userii cu acces peste nivelul introdus.

/msg x access <#canal> -min <nivel>

-max <nivel> - arata doar userii cu acces sub nivelul introdus.

/msg x access <#canal> -max <nivel>

-op - arata doar userii cu setarea OP la AUTOMODE.

/msg x access <#canal> -op

-voice
- arata doar userii cu setarea VOICE la AUTOMODE.

/msg x access <#canal> -voice

-none - arata userii fara setare AUTOMODE (None).

/msg x access <#canal> -none

-modif - arata cine a modificat ultima data accesul.

/msg x access <#canal> -modif

CHANINFO - Arata daca canalul este sau nu inregistat, userul managerului, si actuala DESCRIPTION si URL, daca exista.
Aliasul: INFO

/msg x chaninfo <#canal>
sau
/msg x info <#canal>

HELP - Arata informatia de ajutor pentru o anume comanda.

/msg x help [comanda]

INFO - Arata informatii despre un username cum ar fi nick-ul si user@host daca sunt conectati, limba aleasa, cand a fost vazut ultima data si setarile de invisible, si daca aveti suspend de la un CService Administrator. Daca este folosita pe userul personal, va arata deasemenea si e-mail-ul dumneavoastra inregistrat, ultimul hostmask in formatul (nick!userid@host) folosit cand username-ul a fost logat, setarea ta max logins, va lista toate canalele pe care ai acces (doar CService si tu pot vedea aceasta informatie, nu si alti useri). Daca doresti sa ascunzi aceste informatii, vezi comanda SET INVISIBLE.

/msg x INFO <username>

ISREG - Verifica daca un canal este inregistrat s-au nu.

/msg x isreg <#canal>

LBANLIST - Cauta in lista de banuri a lui X pentru o anumita masca. Folositi * pentru a vedea intreaga lista, sau specifica un *!*user@*.host pentru a gasi un ban anume. Daca sunt mai mult de 15 banuri du-te la http://cservice.undernet.org/live/ si logheaza-te, ca sa vezi intreaga lista da lick pe optiunea "Channel Information" si completeaza numele canalului.

/msg x lbanlist <#canal> <* | *!*user@*.host>

LOGIN - Aceasta incarca accesele tale in memorie si te autentifica pe TOATE canalele pe care ai access.
Tine minte: Nimeni din CService nu-ti va cere vreodata parola ta! NU da parola ta nimanui pretinzand ca este cineva de la CService.

/msg x@channels.undernet.org login <username> <parola>

MOTD - Arata mesajul zilei a lui X.

/msg x motd

SEARCH - Il face pe X sa listeze canalele unde anumiti parametri de cautare se potrivesc cu keyword-ul canalului, daca exista. Nu este necesara folosirea wildcard-urilor (*). Un numar de 10 rezultate va fi afisat.

/msg x search <parametri de cautare>

SET - Schimba moduri speciala pentru username-ul tau.

/msg x SET <invisible|lang> <value>

INVISIBLE - Aceasta este o optiune personala care te va lasa sa hotarasti vizibilitatea username-ului tau, ceruta cu comanda INFO. Pentru a afla mai multe informatii vezi comanda INFO.

/msg x set invisible <on|off>

LANG - Schimba limbajul cu care X iti raspunde.

/msg x set lang <cod de limba>

Limbi disponibile:


Cod - Limba
· ar - Arabic
· ca - Catalana
· ch - Craciun
· de - Germana
· dk - Daneza
· ea - Paste
· en - Engleza
· es - Spaniola
· fr - Franceza
· gr - Greaca
· ha - Halloween
· hu - Maghiara
· it - Italiana
· mk - Macedoneana
· nl - Olandeza
· no - Norvegiana
· pt - Portugheza
· ro - Romana
· sv - Slovaca
· tr - Turca

SHOWCOMMANDS - Arata toate comenzile pe care le poti folosi pe canal, corespunzator cu accesul tau. Daca nu e specificat nici un canal, vor fi aratate doar comanzile de nivel 0.

/msg x showcommands [#canal]

SHOWIGNORE - Arata lista de ignore a lui X. X va da ignore unui user cand acesta il flood-eaza intentionat sau nu. Durata ignore-ului este de 60 de minute.

/msg x showignore

SUPPORT - O metoda alternativa care iti permite sa confirmi ca esti de acord sau nu pentru o aplicatie a unui canal, daca te alfi in lista suporterilor. Dupa autentificare, X iti va trimite o notificare despre orice aplicatie a unui canal in care esti trecut ca un suporter si deasemenea iti va trimite o notificare referitor la comanda SUPPORT. Alternativ, poti sa vizualizezi aplicatia din pagina web pentru a vedea mai multe informatii despre acest lucru, pune o obiectie, si confirma sau nu suportul pentru acel canal de acolo. Comanda nu va fi valabila daca nu esti trecut in lista celor care sunt suporteri a acelui canal, sau un canal nu va avea o aplicatie de "Pending" in web.

/msg x support <#canal> <yes|no>

VERIFY - Arata daca persoana este sau nu logata, si daca este asa va arata username-ul lui, si de asemenea indica daca acesta este un Administrator sau Reprezentant Oficial de la CService si/sau este un IRCop.

/msg x verify <nick>
Views: 6085 | Added by: comenzi | Rating: 5.0/1 |
Total comments: 1
1 Johne300  
0
Very efficiently written post. It will be valuable to anyone who usess it, as well as myself. Keep doing what you are doing i will definitely read more posts. dcedgaaaedee

Name *:
Email *:
Code *:
Login form
News calendar
«  October 2007  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Search
Site friends
Statistics
Copyright MyCorp © 2024Site managed by uCoz